Thailändsk pastarätt med grönsaker

Vad ska du laga idag till lunch eller middag?  Vi gör en thailändsk pastarätt med grönsaker. Hur görs den enkla men toppenbra maträtten? Här är receptet:    

 INGREDIENSER
-1 påse tagliatelle vakteläggspasta        
-några droppar ”Anti Flu” ingefära-citron chilisås                  
-1 gul lök-2-3 vitlöksklyftor                            
-1 tsk. äppelcidervinäger 
-3 msk. olivolja                                                
-3 msk. soja sås                                               
-3-4 morötter                                                   
-1 mindre kålhuvud                                           
-1 bit ingefära-citronsaft efter smak               
-salt, peppar  
– 1ägg

Gör så här:                                                        Hacka löken, riv vitlöken, finstrimla morötterna och ingefäran, skär kålen i små kuber. Häll oljan och äppelcidervinägern i en wokpanna eller i en stekpanna med höga kanter. Stek löken och vitlöken tills de mjuknar. Tillsätt morötterna, ingefäran och kålen. Koka pastan under tiden. Låt grönsakerna sjuda under lock tills de mjuknar. Häll sedan över sojasåsen och citronsaften, salta, peppra och lägg till den färdigkokta pastan. Smaksätt med några doppar chilisås. Servera den med krossade hasselnötter och lite koriander. 

Continue Reading
Previous Article
Next Article