Tóalmási rökt bunden skinka är gjord av benfritt fläsk, som mognas och röks.
Den innehåller inga andra tillsatser än salt och kryddor, den är konserverad med naturlig rök.
Fri från främmande smak och lukt, bara doften av behagligt rökt kött finns i den.
Förvara på en torr, sval plats i 45 dagar från förpackningsdatum.
Knepet att göra den godaste påskskinkan
Toalmási skinka är gjord genom traditionell marinering. Lägg den över natten i kallt vatten innan du tillagar den så att salthalten kommer fram. Därefter läggs den för att kokas i kallt vatten och när vattnet kokar häller man det av det. Häll sedan på nytt varmt vatten på skinkan och krydda efter smak (vitlök, lagerblad, lök, koriander, etc.) koka på långsam värme, som köttsoppa, tills den är mjuk nog.
Det är viktigt att kyla den färdiga skinkan i sin egen saft för att sedan ta ur den och skiva upp.
Baserat på detta receptet kan alla Toalmási rökta produkter tillagas!
Egenskaper
en produkt genom traditionell mogning, rökt i en stenrökare
Ingredienser
fläsk skulderblad utan ben, salt, natriumnitrit, naturlig rök
Bäst före, förpackningsdatum +(dagar)*: i oskadade förpackningar
45 dagar.
Förpackning:
1-1,5 kg vakuumförpackat
Transport- och lagringstemperatur (°C):
Förvaring: på en torr, sval plats.