Ungersk Goulash

Vem känner inte till ungersk gulasch? Men vet du hur man gör det?
Nu visar vi receptet och du kan också beställa den hemliga ingrediensen från oss!

INGREDIENSER

-100 g rökt bacon
-800 g nötkött
-1 gullök (stor)
-2 vitlöksklyftor
-3 dl rött vin
-3 msk gulaschkräm
-300 g koncentrerade tomater
-2 teskedar salt
-1 tsk kumminfrön
-1 matsked paprikapulver
-1 liten tomat
-1 medelstor ””Kapia”” paprika
-200 g morötter
-500 g potatis

FÖRBEREDELSE

1, Stek baconfettet och ta bort baconet med en filterskovel.

2, Tärna köttet i 2-3 delar och stek runt om sedan tar vi ut det också på en tallrik.

3, Vi steker tärnad lök på det kvarvarande fettet, tillsätt sedan finhackad vitlök, låt den stekas lite (några sekunder). Rör i paprikapulver, gulaschkräm och häll tillbaka baconet och köttet.

4, häll över vatten, vinet, blanda med de koncentrerade tomaterna. Tillsätt salt, kumminfrön, tomater och paprika, halverade. Koka upp och koka på låg värme tills köttet är nästan helt mjukt.

5, slutligen lägger vi i morötterna skurna i med potatisen och koka färdigt.

Continue Reading
Next Article